Страница 1 от 1

Мнение за обувки Scarpa Phantom Tech

Публикувано: вт ное 28, 2017 10:09 am
от gvelchev
Здравейте,

идното лято 2018 ми предстои ходене в Казахстан за изкачване на връх Хан Тенгри. Започнах подбора на екипировката и най-напред разбира се разглеждам вариантите за обувки. Пробвах Scarpa Phantom Tech в basecamp и ми беше удобна. С оглед на това, че върхът е един от най-северните 7-хилядници, т.е. с изключително сурови условия (сравнявани дори с условия на 8-хилядници) въпросът ми е дали някой е ползвал или има отзиви от познати за тази обувка за подобни експедиции?

С пожелания за хубава зима!

Re: Мнение за обувки Scarpa Phantom Tech

Публикувано: нед дек 10, 2017 11:15 am
от bani4ka
Според скромното ми мнение тази обувка не е за експедиции на 7000 метра. Трябва нещо с по-високи вградени гети. Например:

LOWA Expedition 8000 Evo Rd
La Sportiva Olympus Mons Evo
Scarpa Phantom 8000
The North Face Verto S8K
Millet Everest GTX

Re: Мнение за обувки Scarpa Phantom Tech

Публикувано: вт дек 12, 2017 1:12 pm
от gvelchev
И аз стигнах до същото заключение и се насочих към тройни обувки с вградена гета.

Re: Мнение за обувки Scarpa Phantom Tech

Публикувано: вт дек 12, 2017 1:53 pm
от bani4ka
Теоритично и с по-ниски обувки може да мине номера, ето едно видео от Хан Тенгри, където един от катерещите е с La Sportiva Spantik https://www.youtube.com/watch?v=8_WWLzrLFNc. Обаче ако трябва да се бие партина трябват гети, а слагане на гети при -20 градуса е мъчна работа. Сега е времето за избор, за да може да се пробват зимно на Вихрен например. Успех!

Re: Мнение за обувки Scarpa Phantom Tech

Публикувано: вт фев 20, 2018 12:54 am
от Ния
:( .... И според мен този модел зимна алпина не е подходящ за дълги експедиции, а това да не би да е тест? Познавам една колежка, на която се образуваха мазоли точно от този модел, който е направен от изключително твърда кожа! Scarpa???Да, тест е...!